sestdiena, 2016. gada 14. maijs

Eirovīzija 2016

Welcome, welcome! Katru gad' no jauna, es apkopoju savu Eirovīzijas TOP10! Šis tops ir radies pēc pirmā iespaida, tā kas paliek atmiņā un sirsniņā. Un pastāv ļoooti liela iespēja, ka pēc mēneša man jau būs citi favorīti un anti-favorīti! :)
Tikai netrakot, ja mums nesakrīt domas, visiem nevar būt tika lieliska mūzikas izjūta kā man! ;) (I kid, I kid!)

Tāpēc arī neliela piezīme par pagājušo Eirovīzijas gadu - ieliku Norvēģijas "A Monster Like Me" TIKAI 10. vietā! How? Tagad šī ir viena no manām mīļākajām dziesmām..joprojām!

Kā jau vienmēr, ārpus konkurences - Latvija ar Džasta "Heartbeat". Nu, malacis puika, dod no visām iekšām laukā. Un, protams, Aminata arī pelnījusi lielu uzslavu arī šogad par savu artavu dziesmas radīšanā. Kaut arī šī dziesma nebija mans pirmais favorīts Latvijas atlasē, jūtu līdzi tik un tā. (Mana pirmā izvēle Latvijas atlasē bija Elektrofolk, kurus izmeta jau uzreiz (ha-ha-ha) un otra izvēle bija MyRadiantU, kuri palika...3.vietā!)


1. Ukraina. Jamala - "1944"
The best! Šo es jau paklausījos iepriekš un bija jau skaidrs, ka šī būs viena no labākajām, nu beigās sanāca pati labākā (priekš manis). Mani tiešām emocionāli paņēma, radās arī tāda dark sajūta, ko droši vien dziesmas autori/izpildītāja gribēja panākt..


2. Austrija. ZOË - "Loin D'ici"
Pirmo reizi dzirdēju tieši pusfinālā un uzreiz arī iepatikās. Neko nesapratu, ko tieši viņa dzied, bet mani šoreiz uzrunāja pati dziesmas melodija un atmosfēra. Un pati meitene tik pozitīva likās, tā kā tas viss tik smuki sagāja kopā un rezultātā nokļūst mana topa 2. vietā!


3. Zviedrija. Frans - "If I Were Sorry"
Nu tak..šis ir...hm...nu ļoti kaut ko man atgādina. Pēc frizūras kādu 90.gadu tīņu elku. Bet pēc dziedāšanas manieres..nu VARBŪT Džastina Bībera un Eda Šīrana sajaukumu (kas jau ir noticis kompozīcijā "Love Yourself") - nu ir kauč kas uz to pusi..jā, arī Tomu Odelu var piemest klāt. Un jā, man patīk - vienkārši un bez liekiem izskaistinājumiem.


4. Armēnija. Iveta Mukuchyan - "LoveWave"
Es slikti atceros pašu dziesmu, bet es atceros uzstāšanos..man šis šķita ļoti erotisks priekšnesums..gaumīgi erotisks. Fantastiko! Dziesma jau aizies..I can feel it!



5. Krievija. Sergey Lazarev - "You are the Only One"
Nebūs jau melots - pats iespaidīgākais šovs. Šovs šoreiz ir tas, kas paņem vairāk nekā pati dziesma, un tā kā šovs ir tik iespaidīgs, tad arī vieta garantēta. Bez šova tā nebūtu. Šovs.


6. Kipra. Minus One - "Alter Ego"
Pop roks manā gaumē! Catchy! Un šodien man kāds skaists cilvēks atvēra acis - ļoti līdzīgs motīvs no The Killers - "Somebody Told Me" - man jau likās, ka šī ir viena no tādām "liekas jau kaut kur dzirdēta" dziesmām.


Sākot no 7.vietas un uz leju ir dziesmas, kuras mani tā uzreiz neuzrunāja, bet likās OK un pat diezgan manām ausīm tīkamas.

7. Vācija. Jamie-Lee - "Ghost"
Izskatās, ka Vācijā joprojām modē ir Emo-Kawaii (is that a thing?). Gribas teikt, ka meitenes ārējais tēls ir spilgtāks un atmiņā paliekošāks par pašu dziesmu. Kaut ko jau atceros - "your ghost is hunting my ghost.." kaut kas tāds bija. Nu re kā! Tika manā SuperTOPā, kurā iekļūst tikai labākās (wink-wink).


8. Nīderlande. Douwe Bob - Slow Down
"Slow down, brotha! Slow down, brotha!" Lipīgs meldiņš. Arī kāds kantrī-pops ticis. Tas čalis ir dorky labā nozīmē - tas piestāv šai dziesmai!



9. Itālija. Francesca Michielin - No Degree of Separation
Šai, es nevarēju atrast dzīvo uzstāšanos pirms fināla. Un finālā, iespējams, man nepatiks, jo nevar jau zināt kā viņas balss skan reāli. Bet pēc klipa, man šķita ļoti spēcīga dziesma - ar tādu pamatīgu atdevi!


10. Izraēla. Hovi Star - "We Are Made of Stars"
Šī ir viena no episkajām dziesmām, kura iederētos kādā Disneja multfilmā. Pirmo reizi, kad dzirdēju likās nothing special, bet pieļauju, ka ar laiku man šī ļooooti iepatiksies, tā man ir ar tām 10. vietām :)



Lūk, tā!
Bonus komentāri:
Beļģija - khh..."Another One Bites the Dust" much?. NO! (Piedod, krustmāt'! :) )
Man ir žēl, ka finālā neiekļuva Islande un Baltkrievija.
Man šķiet, ka man sāk iepatikties arī Bulgārija.. :o