sestdiena, 2017. gada 13. maijs

Eirovīzija 2017

Hello from Mars! :)

Sirds plīsa pušu, kad pirmajā pusfinalā nenosauca Latvijas vārdu. Bet Triānas Parks manās acīs neko nav zaudējis - tā joprojām ir Latvijas foršākā grupa. Jā, es nebaidos šī vārda - viņi ir daudz foršāki par Prāta Vētru, sorry, ja es aizskāru kāda breinstormnieka jūtas (varbūt viņi nav TIK forši kā Pērkons un Menuets, bet nekas..ir laiks!)

Anyway! Brīdī, kad šo rakstu, es jau laicīgi tusējos, malkoju vīnu un gaidu šī gada Eirovīzijas finālu ar saviem papagaiļiem - Yoko un Bono. Ehehehe :)

Kā vienmēr - Platīna vieta Latvijai - Triānas Parks ar Line. 
Tā bija laba dziesma..laba, laba dziesma, tiešam žēl, ka viņi netika tālāk, bija jātiek. Supernovas finalā, viņi bija mani favorīti (man ļoti patika arī UP - One by One un Crime Sea - Escape)


***

Tad varam sākt.. P.S. man ļoti žēl, ka finālā netika Šveice. Tā, manuprāt, bija 2.pusfināla labākā dziesma.. :(
1. VIETA - Beļģija - Blanche - City Lights. 
Man nav daudz komentāru - šī ir labākā. Šeit ir miers un nemiers vienlaicīgi. Vienkārši, nesamāksloti. Superīga melodija, meitene un viņas izpildījums.


2. VIETA - Austrālija - Isaiah - Don't Come Easy. 
Tie, kuri ir spiesti klausīties manos murgojumos par šo dziedātaju, jau zina un var izlaist, BET tie, kuri nezin - man sākumā viņš anormāli kaitināja, jo likās tāds saldais puišelis - wunderkinds, bet, kad Valča tiešraidē pastāstīja, ka Isaiah nāk no maza, maza ciemiņa un ir bērns 11 bērnu ģimenē, UN ir iezemieties, es uz viņu paraudzījos ar citām acīm un viņš ieguva manu svarīgo atzinību! And he looks like Mowgli :D

3. VIETA - Spānija - Manel Navarro - Do it for your Lover. 
Ja viņš nedziedātu spāniski, es teiktu, ka šī ir Austrālija. Šī ir reāla sērfmūzika. Man jau patīk - ļoti vienkārši un sirsnīgi. Un ziniet, ko? Spāņi Eirovīzijā katru gadu mani pārsteidz, jo viņiem katru gadu ir ļoti atšķirīgi priekšnesumi, kas ir forši. VIVA LA ESPANJA! x)

 

4. VIETA - Rumānija - Ilinca ft. Alex Florea - Yodel it. Āh...I'm such a nerd! Nu, ko lai es saku? Tas ir smieklīgi un tāpēc arī tik forši. Viņa JODELĒ! Vēl kāds iedomājās par filmu "Mūzikas Skaņas"? Es ceru, ka kāds mani sapratīs :D
 

***

Patiesībā šeit mans tops varetu beigties, jo šīs 4 (5) mani paķēra visvairāk un pārējās pagaidām ir kā filleri, but here it goes:

5. VIETA - Itālija - Francesco Gabbani - Occidentali's Karma. Te ir Luidži, kas dziedz kopā ar gorillu. Un viņam paredz 1. vietu. No visiem bukmeikeru līderiem šis, manuprāt, ir labākais! :)


6. VIETA - Horvātija Jacques Houdek - My Friend. Katrā Eirovīzijā obligati ir jābūt dziesmai, kura ir Disneja dziesma! This is it! Frozen vibe all the way! Bet man patīk. Un Twitter'ī es izlasīju ļoti smieklīgu komentāru - "Kad nav drauga, ar ko dziedāt duetu par draudzību - jādzied duetā ar sevi!" :D Nē, bet tikai labākais šim numuram! :)


7. VIETA - Nīderlande - OG3NE - Lights and Shadows. Kā tas notika, ka šis trio nonāca manā supertopā, kurš ir neapstrīdams, ar labākajām dziesmām ever? Es teiktu, ka tā ir maģija. Es nezinu, es vienkārši, dzirdot šo dziesmu, atcerējos par All Saints, Attomic Kitten, Spice Girls, Sugababes utml. un tā ir vienkārši nostaļģija..Jā, es nokaunos.. Bet savai aizstāvībai - šī dziesma ir veltīta grupas dalībnieces mātei, kura ir smagi slima, lūk, tā nav vnk plika popdziesma bez konteksta.


8. Zviedrija - Robin Bengtsson - I can't go on. Es  pat nezinu - šī ir tā dziesma, kuru tu uzreiz atceries, bet tā arī tikpat ātri apnīk. Es domāju, vai likt šo topā vai nē, varbūt vajadzēja zemāk noslidināt..?


9. Baltkrievija - Naviband - Story of my Life. Mmmm...man dažreiz patīk arī šādas dziesmas, kaut arī tur man šķiet daudz kā ir par daudz. Bet, lai nu paliek. (Es jūtu, ka vairs neesmu tik pārliecināta par sava topa apakšgalu..)


10. Ungārija - Joci Papai - Origo. Nu, kā es nevaru ielikt dziesmu par Origo savā topa? Kā? Labi, es jokoju, es tagad sāku domāt, ka šī jaliek pat 8. - zviedra vietā. Ar katru reizi šī iepatīkas arvien vairāk, kaut neesmu šādas mūzikas piekritēja.